БЛОГЪТ НА НИКОЛАЙ ДОСЕВ
За мистерии,загадки,свръхестественото и феномените,които не можем да обясним.

вторник, 9 февруари 2010 г.

Японски ръкопис

Японски ръкопис описва хуманоиди
В архива на японска библиотека се пази средновековен документ, чието име се превежда "Разкази за Претърпелите Корабокрушение".

Документът е манускрипт и е създаден в края на периода Едо (1603-1868) - времето на управление на клана Токугава. В манускрипта се разказва за японски моряци, които след корабокрушение се оказали изхвърлени на чужда земя, населена с непознат народ. През историческия период Едо Япония била затворена за останалия свят държава и подобни свидетелства се смятали за необичайни.
Едновременно с разказа на моряците, рткописът описва странен сверичен апарат с гравирани надписи по повърхността си, който се приземил на брега на съвременната префектура Ибараки. Размерите му - 3м височина и 5м широчина. Изглеждал като направен от червено санталово дърво и имал прозрачни прозорци. Вероятно приземяването се наложило заради възникнала повреда.
От капсулата излязла "жена в скъпи дрехи, с бледо лице и ярко червени вежди и устни", на видима възраст 18-20 години. С тези, които я видели, опитала да разговаря на непознат език, но понеже не я разбрали, контакт не бил осъществен.
В ръцете си държала предмет, който изглежда бил много важен за нея, защото на никого не позволявала да се приближи до себе си.

Тунел на Луната

Тунел на Луната ще се превърне в първата земна база

На 22 октомври 2009 г. японската космическа сонда "Кагуя" предаде изображение на дупка в лунната повърхност с диаметър около 65м и дълбочина не по-малко от 80м.


Астрономите допуснаха, че дупката води в още по-дълбок тунел, образуван от потоци лава. Находката бе направена в района на вулканичното плато Хълмовете на Мариус, което се намира откъм най-близката към Земята страна на Луната. Учените смятат, че ямата се е формирала още по време на младостта на Луната, когато под нейната кора се извършвали активни сеизмични процеси.
Потвърждение за вулканичната дейсност на земния спътник е наличието на канали-бразди, които покриват нейната повърхност. Учените предполагат, че откритият тунел води до струпване на лава, което е с диаметър поне 370м. Друга теория гласи, че ямата е създадена вследствие на падане на метеорит или след лунотресение ;).
Откритият тунел би могъл да се използва за изграждането на първата земна база на Луната. Той би защитил хората от въздействието на космическата радиация и от метеоритните дъждове. Базалтът, от който преобладаващо се състои лунната лава, е идеален щит срещу радиацията.
Така че бъдещите обитатели на Луната вече разполагат с готово пространство, което просто е неонходимо да облагородят за своите нужди.